Rijschool Ladies

Voor vrouwen

De rijschool in Haarlem voor vrouwen van een vrouw

De meeste vrouwen leren anders autorijden dan mannen. Vrouwen hebben vaak een ander soort aandacht en steun nodig dan mannen. Te vaak krijgen vrouwen niet de juiste middelen aangereikt om overzicht te houden en ontspannen te leren rijden. Zij kunnen hierdoor onzeker worden en verliezen controle in moeilijke situaties terwijl ze eigenlijk uitstekend in staat zijn om controle te behouden. Dit begrijpt Rijschool voor Ladies, immers de rijschool wordt gerund door een vrouw.

Vrouwen zijn nauwkeuriger, hebben meer geduld en vinden het vaak niet vervelend om dingen meerdere keren uit te leggen. Tevens hebben vrouwen eerder iets door als er iets is met de leerling en kun je bij ze terecht voor emotionele steun. Vrouwen krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen. Het is in ieder geval verstandig om voor de rijopleiding voor vrouwen te kiezen als je bij voorbaat al tegen de rijlessen opziet. 

Go Ladies!

 

Beginnen met rijles voor vrouwen Haarlem

Voor de start van je rijopleiding voor vrouwen ga je een proefles doen. Deze proefles verplicht je tot niets. Je kunt eerst kennis maken met je rijinstructrice en bepalen of haar manier van het rijles geven je bevalt. Door de proefles krijgt de instructrice een eerste indruk maar alles is afhankelijk van jouw kennis, vaardigheden, houding en leervermogen.

 

Persoonlijk advies

Een proefles duurt 60 minuten inclusief gesprek. Na je proefles hebben wij een een gesprek over hoe het ging en verzoeken wij je vriendelijk het afgelopen uur te laten bezinken en de volgende dag nemen wij contact met je op om te vragen of je een besluit hebt kunnen nemen. Uiteraard mag je ook direct na de proefles aangeven dat je graag je rijbewijs bij ons wil behalen! Na je eerste rijles krijg je tevens een advies over het te kiezen rijlespakket.

 

Wat voor lesmethode?

De  rijlessen voor vrouwen worden opgebouwd volgens de stap-voor-stapmethode: je krijgt gestructureerd autorijles in een logische volgorde, gebaseerd op je eigen tempo. Je krijgt altijd rijles van een vaste rij-instructrice in steeds dezelfde auto.

 

Duur en frequentie van de rijlessen voor vrouwen

Rijlessen van 2 uur (blokuren) zijn veel effectiever dan rijlessen van een uur. Rijlessen die langer dan 2 uur duren zijn voor de meeste vrouwen juist weer minder effectief. Het is na 2 uur moeilijk je concentratie vast te blijven houden en nieuwe informatie op te nemen.

 

Oefening baart kunst

Herhaling is de sleutel tot succes! Bij meer dan 1 keer per week lessen heb je niet alleen je rijbewijs sneller, maar je zal uiteindelijk ook minder rijlessen nodig hebben. Als je 1 x per week een uur rijles neemt wordt je rijbewijs halen een lang proces en is het gevaar groot dat je je motivatie kwijt raakt. Je bent meer dan de helft van je rijles tijd kwijt aan herhalen. Hierdoor blijft er veel minder lestijd over voor het aanleren van nieuwe dingen en heb je dus meer rijlessen nodig dan noodzakelijk. Rijlessen van 120 minuten zijn daarom veel effectiever dan een rijles van 1 uur! We raden je aan 2 maal per week een rijles te nemen indien je de tijd en de financiële middelen hebt. Bijvoorbeeld 2 x 2 uur. 

Volg je rijopleiding voor vrouwen zoveel mogelijk overdag als dit mogelijk is. In het begin is het niet zo erg, maar hoe verder je vordert in je rijopleiding, hoe belangrijker het wordt dat je complexe verkeerssituaties oefent. Een examinator verwacht dat je ook complexe verkeerssituaties zelfstandig en veilig oplost. De complexe situaties komen meer voor overdag dan in de avonden. 

 

 

Rijschool voor Ladies

Truus Oversteegenstraat 173

2033 MZ Haarlem

+31 (023) – 785 06 45
+31 (0)6 – 14 94 60 80
info@rijschoolladies.nl

Rekeningnummer: 0817794921
t.n.v Rijschool voor Ladies

IBAN: NL07ABNA0817794921
BIC: ABNANL2A
Banknaam: ABN AMRO BANK NV

K.v.K Handelsregisternr: 70190968
Rijschool CBR registratie nr: 6320K3
BTW-nummer: NL0052322191